Mäktigt

Har fortfarande inte riktigt förstått det hela. Går inte att beskriva med ord när man har vunnit ett guld.

Så lite text från finalen kanske vore på sin plats.

"Oerhört skönt, det går inte riktigt att beskriva, att få vinna SM-guld med det här gänget, sade Nathalie Hagman som kom med rutin från elitseriespel till Skurus damjuniorer.

Skuru mot Sävehof i finalen innebar också ett möte mellan två olika skolor. Sävehof en sammansvetsad trupp som både tränar och tävlar ihop, Skuru med en uppställning som var formerad för helgen och där spelarna bara träffas för de olika stegen i J-SM. Lirare som Nathalie Hagman och systrarna Westberg har ju också spel i A-laget i elitserien att tänka på.

Sävehof hade ledningen i paus med tre mål (12-9) men det var inte förrän mot slutet av halvleken som laget kunde rycka med några mål.

Första 25 minuterna innehöll bra försvars- och målvaktsspel med åtta räddningar var på Johanna Bundsen och Sara Kristensen som båda storspelade. När matchen skulle avgöras var det dock Kristensen som lyfte sig, hon spikade igen mot slutet och Skuru kunde dra ifrån. Med rätta blev Skuru-målvakten utsedd till bästa spelare i sitt lag.

Skuru fördelade målen på fler händer och gick också runt på en större trupp. Tränaren Thomas Björk hade skrivit 17 ner spelare i matchprotokollet, det blev förstås 14 till slut men Skuru gynnades ändå av att ha kunnat göra flera byten i matcherna under helgen. I de inledande matcherna tillämpade laget hockeytaktik och bytte hela uppställningen i paus.

- Vi kan gå runt på fler spelare medan de har en bra A-uppställning, det kan ha avgjort för oss, sade Nathalie Hagman efter matchen.

Hagman blev Skurus enda medlem i All Star Team. Hade juryn tittat bara på finalen hade spelare som Sara Kristensen och Emelie Westberg varit lika givna. Westberg tillsammans med Linnea Claesson var Skurus bästa spelare efter paus, exempelvis gjorde Westberg sina sex mål i matchen i andra halvlek då hon också fick revansch på Johanna Bundsen som räddade den första straffen i matchen. Linnea Claesson visade mest vilja alldeles på slutet med två fina genombrottsmål.

Lika skön som segern var för Skuru, lika tung var den givetvis för Sävehof. Partillelaget har radat upp framgångarna och cupsegrarna (bl.a. Lundaspelen) och gick igenom alla stegen i USM obesegrade bara för att knäckas på mållinjen. När Skuru gjorde ledningsmålet 21-22 drabbades Sävehof samtidigt av en utvisning och det var början till slutet för segersviten. Till de bättre i Sävehof hörde Janina Roberts och Hanna Fogelström, båda togs ut till All Star Team och Fogelström blev också skyttedrottning under finalspelshelgen. En liten tröst för Sävehofs 90:or som nu får söka andra utmaningar. I Skuru har spelare som Nathalie Hagman och systrarna Westberg redan hittat sin närmaste målsättning.

- Vi har två omgångar kvar i serien och vill gärna komma tvåa, sade Nathalie Hagman avslutningsvis.

Sävehof - Skuru 22-27 (12-9)